Radojka T. tužiteljka i svedokinja


Izjave žrtava I svedoka preuzete iz predmeta 4439/99 Prvog opštinskog suda u Beogradu

Tužiteljka Radojka T. saslušana u svojstvu parnične stranke je izjavila da su u kući u Nikincima živela ona, suprug Dušan koje je preminuo 28.03.1998.godine, sin Milan, snaja Biljana, njihov maloletni sin Dejan, sin Mirko i ćerka Jelena i Mirkova supruga Vera i dvoje dece.

Sina su mobilisali 1995. kada su radnici OUP-a Ruma došli u dvorište njihove kuće gde je ona bila i sina Mirka i Milana odveli, pri čemu su rekli da ih vode do mesne kancelarije,. Bili su arogantni, nisu imali nikakav nalog, a ona i ćerka Jelena su držale decu. Sina Mirka su vratili nazad, dok Milana nisu, pri čemu čak nisu dali ni da se braća pozdrave.  Milan je bio u izbeglištvu u Pakracu.

Sa sinom se čula isto kad i snaja i pridružuje se reči svoje snaje Biljane T. Gubitak sina je teško podnela, a suprug je umro od žalosti za sinom. Ona i porodica su živeli pre dolaska u Srbiju u Hrvatskoj, a u Srbiju su došli 1992.godine kada menjaju kuću za kuću u Srbiji i to ona, suprug Dušan, ćerka Jelena i sin Mirko.  Nije dobila državljanstvo Srbije i Crne Gore mada je podnela zahtev.

Nikinci

1995.